Russel Targ: Brezmejni um

25,90

Opis izdelka

»Po mojem mnenju je znanost sestavni del preizpraševanja največjega filozofskega vprašanja, ki si ga zastavlja človek: kdo smo? Kar se mene tiče, je tudi edina naloga znanosti, ki šteje,« – pravi avtor Erwin Schrödinger, ki ga v predgovoru knjige Brezmejni um citira avtor.

Ste se kdaj vprašali, zakaj nas lahko večina opiše dogodke in kraje, ki jih z običajnimi čuti ne moremo zaznati? Da morda naš jaz oziroma ego nismo v resnici mi sami? Da si je morda treba priznati, da vse, kar doživimo v življenju, vidimo skozi lečo privzgojenih vzorcev in prepričanj, zaradi katerih omejujemo svoje zavedanje na svojih pet čutil? Je morda kaj na brezmejnem in po mnenju kvantnih fizikov nelokalnem zavedanju sebe, ki presega človeško telo in našo predstavo o sebi? Kaj točno je geometrija zavesti, v kakšnem odnosu so si naše zavedanje in čas ter prostor, v katerem nam je bilo dano prijokati na svet?

Ravno s tem se ukvarja šesta knjiga fizika in pisatelja Russella Targa, katera morda ne bi ugledala luči sveta, če ga ne bi k nadaljnjemu raziskovanju mogočega spodbudila leta 2002 preminula hčerka Elizabeth Targ, ki je kot psihiatrinja širila meje mogočega, in očeta spodbudila k raziskovanju budizma in samouresničitve. A nenazadnje njenemu nastanku botruje tudi njen oče in avtor, ki je leta 1972 začel orati ledino mogočega in soustanovil program Raziskovalnega inštituta Univerze Stanford za raziskovanje razvijanja parapsiholoških sposobnosti in velja za enega od pionirjev nadzorovane jasnovidnosti oziroma telepercepcije (ang. remote viewing).

Brezmejni um se tako dotika več desetletij raziskovanja remote viewing, ki velja za skupek protokolov oziroma postopkov, s katerimi nezavedni um komunicira z zavestnim umom in se z ene ravni zavesti na drugo prenašajo dragocene informacije. Žal pa zaradi zakoreninjenih predstav o parapsiholoških sposobnostih in izvenčutnem zaznavanju (ESP) ne enega ne drugega pogosto ne jemljemo resno, čeprav zelo veliko znanstvenih raziskav kaže, da človek premore neverjetne zmožnosti za razvijanje obojega. Avtor se pomudi pri poskusih, ki so jih na njegovem inštitutu opravili v sodelovanju z najznamenitejšimi jasnovidci, kot so Ingo Swann, Pat Price in Joe McMoneagle. Brezmejni um pod drobnogled vzame znanstvene in duhovne implikacije kontrolirane jasnovidnosti. S pomočjo razumsko strogega znanstvenega nadzora v laboratorijskih pogojih so na inštitutu SRI razvili tehniko, s pomočjo katere se lahko prav vsak nauči nadzorovane jasnovidnosti. V knjigi bralcem predstavi izčrpne vaje, ki jim bodo pomagale razvijati svoje parapsihološke sposobnosti in vaje za premagovanje vseh šumov v glavi razvijajo sposobnosti nadzorovane jasnovidnosti. Nadzorovana jasnovidnost je mentalna tehnika, ki se je lahko vsak nauči, da lahko katerakoli oseba prejme natančne, deskriptivne informacije iz oddaljenih krajev. Deluje tudi skozi čas in praktiku omogoči vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost. Nadzorovana jasnovidnost prinaša pot raziskovanja sebe in samouresničenja, ki širi omejeno zavedanje zavesti vseh ljudi.

MNENJA O KNJIGI

»Targ je v tej knjigi, v kateri pojasnjuje načela 2000 let starih Patandžalijevih jogijskih suter, opravil izjemno delo. V njej pojasnjuje tudi podobna načela budizma in drugih vzhodnjaških tradicij. Pravzaprav nam razloži, kako tudi zahodnjaške tradicije, kot sta krščanstvo in judaizem v svojih mističnih denominacijah, kot je kabala, sledijo podobnim načelom kot vzhodnjaške. Vsi smo povezani med seboj in božje kraljestvo je v nas. Gre za enoten glas in sporočilo mistikov vseh svetovnih veroizpovedi tekom zgodovine.

Ko spoznamo, da smo povezani med seboj, postanemo bolj sočutni drug do drugega in zaživimo v miru.

Targ seveda črno na belem prizna, da vzhodnjaške vere ne spodbujajo razvijanja parapsiholoških sposobnosti, čeprav jih priznavajo. Parapsihološke sposobnosti se razvijejo kot stranski produkt uma, ki se umirja med jogo in meditacijo. Vendar je osnovni namen joge in meditacije duhovne narave. Pomembni so naš duhovni jaz, preseganje iluzije ločenosti, blažena vez z Bogom v sebi in okoli nas.

Za tiste, ki pa jih zanimajo parapsihologija in jasnovidnost, so v knjigi na voljo konkretne vaje, pri čemer avtor vedno znova poudarja, da je treba parapsihološke sposobnosti vedno uporabljati v plemenite namene.«

– Avtor knjig o tej temi in o povezavah med starodavno jogo in Svetim pismom, Sanjay C. Patel, 2017 

»Neprecenljivo delo izkušenega raziskovalca kontrolirane jasnovidnosti, ki je v veliki meri sodeloval pri prvotnem raziskovanju kontrolirane jasnovidnosti na Raziskovalnem inštitutu Univerze Stanford (SRI). Vendar pa knjiga stori še korak naprej: kontrolirane jasnovidnosti ne označi samo za parapsihološko sposobnost, ampak jo predstavi tudi kot orodje za osebni duhovni razvoj, ki dopolnjuje prakse, kot sta meditacija in joga.«

– Victor E. Smith, 2017

Šifra: 3830000058 Kategorije: , , Oznake: , ,

Podobni izdelki

0
  0
  Tvoja košarica
  Košarica je trenutno praznaNazaj v trgovino
   Preračunaj poštnino
   X